Apple va oferi Siri o revizuire majora a inteligentei artificiale cu iOS 18

Apple va oferi Siri o revizuire majora a inteligentei artificiale cu iOS 18

Apple este așteptat să prezinte iOS 18 la WWDC în câteva săptămâni, cu mai multe scurgeri de informații care ne oferă deja o perspectivă asupra noii versiuni. Cele mai recente zvonuri sugerează că sistemul de operare va introduce capacități AI pentru Siri, îmbunătățindu-i semnificativ funcționalitatea.

Raportul vine de la Mark Gurman, care susține că noul Siri, alimentat de AI, va permite utilizatorilor de iPhone să controleze funcțiile specifice ale aplicațiilor cu vocea lor. Inițial, funcția va fi disponibilă doar pentru aplicațiile interne ale Apple, iar asistentul vocal va răspunde doar la o comandă pe rând. Cu toate acestea, Apple lucrează pentru a suporta în cele din urmă comenzi multiple simultan.

Ca exemplu de cum ar putea funcționa această funcție, Gurman spune că utilizatorii vor putea spune lui Siri să facă o fotografie sau să rezume o întâlnire și apoi să trimită aceste informații unui contact. Alte sarcini pe care Siri le va putea îndeplini includ deschiderea documentelor, mutarea notițelor între dosare, trimiterea sau ștergerea e-mailurilor, deschiderea site-urilor web în browser, afișarea publicațiilor specifice în Apple News și trimiterea de link-uri și fișiere multimedia către contacte.

Deși majoritatea procesării AI se așteaptă să aibă loc pe dispozitiv, Apple ar putea în cele din urmă să externalizeze unele funcții în cloud pentru a gestiona mai bine cerințele masive de calcul ale AI generative, care ar putea depăși capacitățile hardware-ului telefonului.

Pentru a permite noile funcții AI, inginerii Apple au trebuit să rescrie anumite părți ale codului Siri folosind modele de limbaj mare, tehnologia de bază pentru software-ul AI precum ChatGPT. Apple a purtat discuții cu OpenAI pentru a integra tehnologia sa în iPhone-uri în viitor, dar viitoarele funcții Siri vor fi alimentate de propriul model LLM al Apple, numit Ajax. Pe lângă revizuirea Siri, Apple lucrează și la alte funcții AI, cum ar fi transcrierea memourilor vocale, răspunsuri automate la mesaje și e-mailuri, editare avansată de fotografii și capacitatea de a rezuma conținutul site-urilor web.

Actualizarea este așteptată să fie lansată în 2025, dar nu toate funcțiile AI vor fi disponibile la lansare. De asemenea, nu este clar dacă funcționalitatea Siri alimentată de AI va fi extinsă la aplicații terțe în viitor.