Promovare pe Facebook

La ora actuala exista numeroase mijloace prin care poti promova o afacere online, insa una dintre cele mai eficiente tehnici este utilizarea unor retele sociale precum Facebook, Twitter sau chiar YouTube.

Unul dintre principalele avantaje consta in numarul urias de potentiali clienti care se afla in mediul online, comparativ cu cel limitat din mediul offline. Altfel spus, o afacere online, indiferent ca vinzi diverse bunuri sau oferi servicii, are un potential pentru dezvoltare mult mai mare decat o afacere care nu se bucura de online marketing.

Promovare pe Facebook - avantaje

Facebook este una dintre cele mai mari retele de socializare la ora actuala cu un numar de utilizatori activi ce depaseste un miliard. Cu alte cuvinte, aproape 1/7 din populatia lumii foloseste Facebook-ul, asadar un website sau o afacere promovata in cadrul acestei retele de socializare poate atrage un numar covarsitor de vizitatori si – implicit – de potentiali clienti. Prin urmare, una dintre cele mai puternice tehnici de internet marketing este promovarea website-ului afacerii tale pe Facebook, astfel ca pe langa cresterea incasarilor din vanzari vei castiga si din punct de vedere al branding-ului.

promovare pe facebook

Cu toate acestea, daca vei considera ca o promovare sustinuta pe Facebook este tot ceea ce iti trebuie pentru a creste incasarile unui magazin online – spre exemplu – atunci trebuie sa iti spun ca te inseli. Inca de la inceput este important de inteles ca atragerea unui numar mare de vizitatori nu inseamna in mod obligatoriu cresterea vanzarilor intr-un ritm alert! La fel ca si in mediul offline, inainte de a vinde un produs este important sa existe un client care sa vrea sa il cumpere, asadar prezentarea serviciilor sau a bunurilor pe care le comercializezi, calitatea acestora, profesionalismul firmei tale precum si respectul pe care il oferi clientilor, toate acestea vor reusi in final sa iti creasca profitul. Altfel spus, Facebook este doar un mijloc prin care poti prezenta unui numar mare de oameni ceea ce ai de oferit, insa nu garanteaza succesul atat timp cat serviciile sau bunurile tale sunt de calitate indoielnica.

Un alt avantaj foarte mare pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand promovezi un magazin online sau o afacere pe Facebook il constituie comunicarea directa ce are loc intre client si vanzator, spre exemplu. Mesajele private trimise sau primite, comentariile postate la diversele anunturi pe care le scrii pe Facebook, posibilitatea de a raspunde repede si totodata sansa de a citi comentariile si parerilor altor utilizatori care au cumparat produsele sau au beneficiat de serviciile respective, toate acestea reprezinta elemente care pot cantari greu in decizia unui individ de a apela la serviciile respectivei firme sau de a cumpara bunul comercializat de un magazin online promovat astfel.

In concluzie, Facebook este o retea de socializare si totodata un mijloc ideal de a-ti promova afacerea pe internet. Pe langa numarul urias de potentiali clienti pe care ii poti intalni prin intermediul acestei retele de socializare, trebuie avut in vedere si comunicarea facila cu acestia clienti precum si posibilitatea de a-i anunta mereu ori de cate ori adaugi noi produse sau imbunatatesti calitatea serviciilor pe care le oferi.

Daca doriti promovare pe Facebook, nu ezitati sa ne contactati

Cateva articole utile pe aceasta tema: