Idei pentru un web design reusit

Web design-ul unui site este, fara dar si poate, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, deoarece fara un web design de calitate exista riscul ca site-ul sa nu cunoasca un succes deplin. Prin urmare, daca doresti sa construiesti o pagina web prin intermediul careia sa iti promovezi serviciile sau afacerea atunci este important sa apelezi la ajutorul unui expert in acest domeniu care iti poate oferi consultanta si asistenta de care ai nevoie. Mai mult decat atat, in situatia in care iti promovezi afacerea atunci website-ul trebuie sa fie impecabil din toate punctele de vedere, deoarece acesta reprezinta cartea de vizita in mediul online.

web design

Unul dintre principalele elemente ce tin de web design este logo-ul care va fi asociat in permanenta cu respectivul site si implicit cu afacerea pe care o promovezi prin intermediul acestuia. Inainte de a opta pentru un logo trebuie sa arunci o privire pe cat mai multe modele, iar ulterior sa apelezi la sprijinul celor cunoscuti pentru a te ajuta sa iei o decizie corecta.

Ulterior, un site de calitate trebuie sa transmita informatia usor si repede, iar la randul ei aceasta informatie trebuie sa fie de calitate. Cu alte cuvinte, textul pe care il vei introduce in interiorul acestui website trebuie sa fie usor de citit, dar totodata sa contina informatii calitative. Este o idee buna sa folosesti paragrafe scurte sau asa numitele – bullet points – prin intermediul carora poti structura informatia mai repede si mai usor.

De asemenea, un alt aspect important ce tine de web design consta in usurinta cu care site-ul acesta poate fi citit. Altfel spus, este important ca paginile sa se afle in legatura unele cu altele, iar articolele care se completeaza reciproc – daca este cazul – sa poata fi usor accesat prin intermediul unor hyperlink-uri. Meniul trebuie sa fie usor de inteles si folosit, dar totodata intregul website sa aiba un aspect estetic placut. In cazul in care un vizitator nu poate citi o informatie repede si usor sau se incurca in navigarea pe website atunci exista o sansa foarte mare ca acesta sa se plictiseasca si sa plece, iar acest lucru are un impact negativ asupra numarului total de vizitatori, deoarece sansele sunt mici ca pe viitor sa revina din nou.

Se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte, iar acest lucru este perfect valabil si in cazul web design-ului. Utilizarea corecta a unor imagini care sa reflecte subiectul discutat reprezinta o buna modalitate prin care poti imbunatati aspectul estetic al site-ului si prin care poti atrage noi vizitatori. Este important ca acestea sa fie plasate in locati bine alese si totodata sa nu afecteze viteza de incarcare a paginii web.

Nu in ultimul rand trebuie pus accentul pe ceea ce se numeste responsive web design, o modalitate prin care website-ul poate fi redat atat in situatia in care accesat prin intermediul unui calculator normal tip desktop, cat si in cazul in care este accesat de pe un telefon inteligent sau o tableta.