De ce este web design-ul important?

Web design-ul este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand construiesti un website, astfel ca indiferent de scopul pe care acesta il are – fie pentru a promova o afacere, fie pentru a atrage vizitatorii – este important ca web design-ul sa reprezinte unul dintre lucrurile pe care se pune accentul. O pagina web trebuie sa fie usor de citit, sa contina informatii importante si structurate intr-un mod cursiv, dar totodata sa aiba si un aspect general placut care sa se pastreze indiferent de sistemul de operare folosit sau dispozitivul de pe care se acceseaza respectiva pagina, fie calculator, telefon mobil sau tableta.

Nu este suficient sa determini un vizitator sa iti acceseze website-ul, ci trebuie sa il faci sa revina pentru a reusi in final sa iti construiesti o baza de astfel de vizitatori fara de care niciun website nu poate avea succes. Prin urmare, o metoda buna prin care poti face acest lucru este adaugarea unor plug-in-uri precum Facebook sau alte retele sociale prin intermediul carora vizitatorii pot lasa comentarii sau pot distribui mai departe un articol al acestui site. Acest plug-in trebuie adaugat intr-o locatie cat mai buna in pagina, in functie de aspectul general al acesteia.

O alta idee grozava pentru a mentine vizitatorii in legatura cu pagina web este adaugarea unei modalitati de inregistrare sau abonare prin intermediul adresei de e-mail. In acest fel, de fiecare data cand vei posta un nou articol, un nou produs ori vei actualiza informatiile despre anumite servicii, toti cei care s-au inregistrat si care sunt de acord cu primerea unor notificari, vor primi aceste mesaje, iar ulterior vor accesa din nou website-ul pentru a gasi informatii utile.

web design

Navigarea in cadrul unui website este, fara dar si poate, unul dintre lucrurile importante atunci cand vorbim despre web design. Un vizitator trebuie sa stie in permanenta unde se afla, cum poate ajunge sa citeasca alt articol si ce trebuie sa faca pentru a se intoarce inapoi la pagina de la care a plecat. Prin urmare, navigarea pe site trebuie sa fie simpla si eficienta, deoarece in caz contrar vizitatorul se poate plictisi cu usurinta si poate parasi website-ul, lucru ce reprezinta un dezavantaj pentru numarul de vizitatori zilnici.

Pagina web nu trebuie sa se incarce foarte greu, deoarece vizitatorii vor pleca, asadar inainte de a incepe promovarea trebuie sa te asiguri ca nu sunt probleme din acest punct de vedere.

Bineinteles ca exista numeroase alte sfaturi ce tin de web design-ul unui site, insa in principal acesta depinde in mare parte si de scopul pe care website-ul isi doreste sa il atinga. Daca vorbim despre un site al unui magazin online atunci trebuie sa existe sisteme de plata care sa ofere un grad sporit de siguranta si securitate alaturi de multe altele, iar daca vorbim despre pagini web care prezinta sau descriu anumite regiuni ori evenimente acestea trebuie sa contina o informatie structurata, usor de citit si asimilat de catre cei care viziteaza respectiva pagina de internet.