Web design-ul si promovarea afacerilor online

Faptul ca orice companie ar trebui sa detina un website pentru a-si promova serviciile in mediul online este un lucru incontestabil avand in vedere toate beneficiile pe care acest mijloc de promovare le ofera. Dintre aceste beneficii putem sa amintim, foarte pe scurt, numarul mare de vizitatori si implicit potentiali clienti, prezentarea mult mai facila a serviciilor sau a produselor oferite spre vanzare, oportunitatea de a oferi informatii complete despre activitatea si experienta respectivei firmei in domeniul sau de activitate precum si posibilitatea de a primi review-uri si feedback-uri din partea clientilor.

Prin urmare, website-ul unui afaceri promovate in mediul online trebuie sa fie construit intr-un mod profesional, deoarece acesta reprezinta o carte de vizita in mediul online a respectivei firme.

Website-ul trebuie construit in jurul utilizatorului, astfel ca este necesar ca informatia sa fie structurata si usor de inteles, iar navigarea in interiorul acestuia sa fie facilitata. O pagina web care se dovedeste a fi dificil de inteles ca urmare unui web design deficitar poate determina un vizitator sa isi indrepte atentia in alta parte.

Constructia unui website intr-o perioada foarte scurta de timp este una dintre greselile ce pot fi evitate, astfel ca nu viteza este importanta, ci calitatea. Asadar, inainte de toate este necesar sa identifici publicul tinta caruia ii este destinat website-ul pentru a lua ulterior deciziile corecte legate de constructia acestuia.

webdesignO alta greseala frecventa pe care trebuie sa o eviti este pagina care nu se mai termina niciodata. Altfel spus, atunci cand accesezi pentru prima data un website vei intalni o pagina principala pe care se afla articole, produse si asa mai departe. Aceasta pagina se termina la un moment dat, iar alaturi vei gasi categorii, coloane, noi pagini si asa mai departe. Constructia unei pagini web care determina vizitatorul sa foloseasca functia – scroll – a mouse-ului pentru o lunga perioada de timp se poate dovedi a fi o greseala importanta, deoarece in acest fel informatia va fi mult mai greu de gasit.

Bineinteles, daca vorbim despre un site de stiri unde mereu apar noi actualizari, atunci acest aspect se poate dovedi util, astfel ca un vizitator care acceseaza website-ul va putea citi repede si usor ultimele noutati, iar pe masura ce deruleaza in jos pagina va intalni stiri mai vechi, insa chiar si in aceasta situatie este important ca cititorul sa ajunga repede la informatiile pe care le cauta.

Prin urmare, daca doresti sa iti promovezi afacerea in mediul online atunci trebuie sa te asiguri ca vei construi un website de calitate care sa ofere o experienta cat mai placuta vizitatorilor. Fiecare site de promovare trebuie construit in functie de afacerea pe care doresti sa o promovezi, astfel ca un magazin online va beneficia de o platforma diferita fata de cea a unui website care prezinta serviciile unei anumite companii. Web design-ul trebuie adaptat in functie de aceste aspecte, respectand totodata unele reguli simple fara de care succesul poate intarzia sa apara. Iata, deci, de ce este important sa apelezi la ajutorul unui expert in acest domeniu.