Conceptul de responsive web design

Un site de calitate presupune, fara indoiala, un web design de calitate, astfel ca modul general de prezentare al paginii web poate determina un vizitator sa ramana si sa citeasca mai departe informatiile prezentate ori chiar sa comande un bun sau sa completeze diverse formulare sau, dimpotriva, il poate determina sa inchida pagina in primele cateva secunde dupa ce a deschis-o. Daca te afli in situatia de a construi un website, insa nu ai cunostintele necesare pentru a face acest lucru atunci ajutorul unui expert in acest domeniu este exact ceea ce iti trebuie!

Pe langa asistenta si consultanta pe care acesta ti-o va oferi, vei beneficia totodata de un site construit corect din punct de vedere al web design-ului ce are potentialul de a transforma un vizitator ocazional intr-un vizitator ce revine din nou. Toate acestea alaturi de o promovare sustinuta pot creste popularitatea paginii web in timp.

Spre exemplu, unul dintre aspectele importante legate de web design este implementarea a ceea ce se numeste responsive web design, un concept care urmareste redarea cat mai eficienta a unei pagini web indiferent de faptul ca a fost accesata de pe un laptop cu ecran mai mic sau mai mare, de pe un calculator tip desktop sau de pe un telefon mobil inteligent cu un display de doar cativa inch. Website-ul va fi adaptat in permanenta la dimensiunile ecranului pentru a oferi o experienta cat mai calitativa vizitatorului, iar acest lucru are o serie de avantaje.

responsive designInainte de toate trebuie avut in vedere ca multi dintre cei care utilizeaza zilnic internetul se conecteaza atat prin intermediul laptop-urilor sau a PC-urilor tip desktop, cat si prin intermediul telefoanelor inteligente ori a tabletelor. Asadar, este important ca website-ul care promoveaza o afacere sa nu fie strain de conceptul de responsive web design tocmai pentru a oferi vizitatorilor o experienta cat mai buna, astfel incat acestia sa poata obtine repede si usor informatia de care au nevoie.

De asemenea, un lucru ce trebuie avut in vedere in momentul in care construiesti o noua pagina web este legat de avantajul pe care il ofera Google website-urilor de acest fel. In alta ordine de idei, daca cineva cauta prin intermediul acestui motor de cautare unele cuvinte cheie folosind fie telefonul inteligent, fie tableta, Google va genera o lista de rezultate in care website-urile cu responsive web design vor avea un avantaj, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea dat fiind numarul mare de vizitatori pe care il poti atrage printr-o optimizare SEO eficienta.

In concluzie nu este de neglijat nici numarul celor care acceseaza internetul folosind telefoanele inteligente, tabletele, iPad-urile si asa mai departe, dar nici avantajul pe care il ofera Google site-urilor care au implementate ceea ce se numeste responsive web design atunci cand cautarea a fost realizata prin intermediul unui astfel de dispozitiv amintit mai sus. Prin urmare, daca vei avea in vedere acest aspect vei putea creste numarul vizitatorilor, iar acestia vor putea obtine intr-un mod cat mai eficient informatiile de care au nevoie.