Web design-ul in prezent

Posibilitatea de a construi o pagina web prin intermediul careia sa iti faci cunoscuta afacerea este unul dintre cele mai importante aspecte ale mediului online pe care nu trebuie sa il treci cu vederea. Unele afaceri necesita doar o promovare in mediul offline, insa o mare parte dintre acestea pot fi promovate pe internet, locul in care numarul potentialilor clienti este mult mai mare decat in mediul offlline. Asadar, daca doresti sa atragi mai multi vizitatori vei necesita o pagina web corect construita, iar pentru aceasta trebuie sa pui accentul atat pe optimizare si promovare, cat si pe web design.

De ce este web design-ul important? Ei bine, daca ai deja un site optimizat pentru motoarele de cautare si pe care il promovezi sustinut vei atrage un anumit numar de vizitatori, insa in lipsa unui web design de calitate existe posibilitatea ca acestia sa plece la fel de repede cum ai venit. In momentul in care informatia este greu de accesat, paginile necesita o oarecare perioada de timp pentru a se incarca, iar aspectul general al website-ului este incurcat si nu tocmai prietenos exista o mare sansa ca vizitatorii sa se plictiseasca repede si sa plece, caz in care nu putem vorbi despre o promovare eficienta.

web design

Aspectul estetic este foarte important, indeosebi in situatia in care vorbim despre o pagina web ce promoveaza o afacere in mediul online care este, practic, cartea de vizita a acesteia. De asemenea, chiar daca vorbim despre o firma cu experienta in domeniul sau de activitate, lipsa unui web site de calitate poate avea un impact negativ in ceea ce priveste promovarea online. Imaginile, continutul de calitate si informativ alaturi de functionalitatea unei pagini web reprezinta cateva dintre elementele care vor determina vizitatorii sa navigheze in website-ul de promovare a afacerii tale, iar acest lucru este extrem de benefic.

O mare parte dintre cei care navigheaza zilnic pe internet utilizeaza telefoane inteligente sau tablete, astfel este important de stiut ca pagina web poate suferi unele modificari in momentul in care este accesata prin intermediul unei tablete sau a unui telefon mobil, deoarece display-ul este mult mai mic comparativ cu cel al unui monitor. Prin urmare, odata ce te-ai decis sa iti construiesti un website este important sa ai in vedere ceea ce se numeste – responsive web design. Pe scurt, acest tip de web design isi indreapta atentia catre o redare de calitate a paginii web indiferent ca este accesata de pe un telefon mobil, laptop sau tableta. Flexibilitatea este unul din cuvintele cheie care ar putea descrie intr-o oarecare masura termenul de responsive web design.

Iata, deci, cateva dintre aspectele importante ce tin de constructia unei pagini web. Promovarea si atragerea vizitatorilor sunt doua tehnici importante prin care iti poti creste numarul vizitatorilor, insa trebuie avuta mereu in vedere necesitatea unui web design de calitate. Aspectul estetic placut al unei pagini web, informatia de calitate expusa intr-un mod eficient, existenta imaginilor care pot fi redate atat pe display-ul mic al unui telefon mobil, cat si pe un ecran de calculator, toate acestea si multe altele reprezinta aspecte pe care nu le poti trece cu vederea.