Reguli generale de web design

Mediul online ofera tuturor celor care doresc sa isi promoveze afacerea un adevarat avantaj! La ora actuala internetul este accesat zilnic de un numar foarte mare de oameni, astfel ca o afacere promovata in mediul online are potentialul de a atrage o sumedenie de vizitatori care ulterior se pot transforma in clienti, astfel ca profitul afacerii tale poate creste considerabil. Bineinteles ca inainte de toate este important sa construiesti un website de calitate pe care il promovezi constant, dar totodata vei avea nevoie si de un web design eficient care sa determine vizitatorul sa citeasca in continuare informatiile expuse ori chiar sa apeleze la serviciile tale.

Una dintre cele mai importante reguli de web design este legata de functionalitatea site-ului. Prin urmare, viteza de incarcare a acestuia nu trebuie sa fie afectata de imaginile prea mari sau de existenta unor numeroase aplicatii inserate in interiorul site-ului. Acestea din urma nu doar ca pot afecta viteza de incarcare, ci vor oferi un aspect neplacut, incarcat, care pot incurca vizitatorul. Asadar, este important ca website-ul sa se incarce repede si sa functioneze fara cusur.

web design

De asemenea, meniul si intregul aspect trebuie sa fie cat mai simplu si mai usor de folosit. Odata ce vizitatorul a decis sa acceseze respectivul site, acesta trebuie sa stie in permanenta pe ce pagina se afla si ce trebuie sa faca pentru a accesa alte pagini, alte articole sau pentru a lasa un comentariu. In situatia in care vizitatorul se simte coplesit de varietatea de informatii nestructurate sau de existenta unui text dificil de citit acesta poate pleca oricand, astfel ca nu vei reusi sa obtii un website popular.

Responsive web design este un concept pe care se pune accentul din ce in ce mai mult, dat fiind faptul ca multi dintre cei care acceseaza internetul zilnic folosesc telefoanele mobile inteligente sau tablete. Acest concept urmareste redarea vizuala cat mai buna a unui website, indiferent ca acesta a fost accesat prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete. Diferenta dintre ecranului unui laptop sau monitorul unui calculator desktop si display-ul unui telefon mobil sau al unei tablete este majora, insa cu toate acestea conceptul de responsive web design urmareste pe cat posibil o redare cat mai buna.

Trebuie mentionat ca motorul de cautare Google ofera un avantaj website-urilor care sunt mobile friendly in situatia in care cautarea s-a realizat de pe un telefon inteligent sau de pe o tableta, astfel ca vei putea obtine un avantaj in fata site-urilor concurente care nu au inserat responsive web design.

Nu in ultimul rand trebuie sa amintim despre continutul unei pagini web, astfel ca toti cei care viziteaza un website trebuie sa poate citi repede si usor articolele sau textele de prezentare, iar informatia trebuie expusa intr-un mod placut si structurat. Indiferent ca vorbim despre articole de prezentare a produselor sau a serviciilor ori texte prin care se prezinta firma precum si experienta pe care o are in domeniu, ambele trebuie expuse intr-un mod cat mai placut si mai usor de citit, astfel incat vizitatorul sa nu petreaca prea mult timp pentru a intelege ideea principala.