Ce inseamna responsive web design

In ultimii ani am asistat cu totii la o dezvoltare importanta a sectorului IT, astfel ca in prezent avem posibilitatea de a naviga pe internet cu ajutorul telefoanelor mobile inteligente sau a tabletelor. Acest aspect a determinat o crestere a utilizarii internetului, dat fiind faptul ca oriunde te-ai afla poti accesa informatiile pe care le doresti in doar cateva secunde folosind aceste dispozitive inteligente. Prin urmare, nu este gresit sa afirmam ca o parte importanta din cautarile care se fac prin intermediul motoarelor de cautare precum Google sunt realizate fie prin intermediul unei tablete, fie prin intermediul unui smartphone.

Cu toate acestea exista diferente notabile intre un laptop sau desktop si un telefon mobil inteligent sau o tableta, iar aceste diferente constau in primul rand in marimea display-ului – un ecran de monitor este mult mai mare decat cel al unui telefon mobil inteligent. Prin urmare, a luat nastere ceea ce se numeste responsive web design care tinteste o redare cat mai eficienta si o experienta cat mai placuta atunci cand un utilizator navigheaza pe internet folosind un telefon mobil inteligent sau o tableta. Daca doresti sa iti construiesti o pagina web cu ajutorul careia sa iti faci cunoscuta afacerea catre un public cat mai mare atunci trebuie sa ai in vedere aceasta tehnica din diferite motive.

responsive web designUnul dintre aceste motive consta in optimizarea pentru motoarele de cautare. Pe scurt, motorul de cautare Google va penaliza un website care nu este adaptat pentru a fi mobile friendly sau care nu cunoaste termenul de responsive web design daca o cautare in functie de anumite cuvinte cheie a fost facuta prin intermediul unui telefon mobil inteligent sau prin intermediul unei tablete. In alta ordine de idei, cautarile facute de pe aceste dispozitive prin intermediul Google vor oferi un avantaj site-urilor ce beneficiaza de responsive web design.

Mai departe, un alt motiv pentru care trebuie sa ai in vedere conceptul de responsive web design este legat de numarul mare de oameni ce utilizeaza telefoanele mobile inteligente sau tabletele pentru a cauta diverse informatii pe internet. Pornind de la faptul ca ofera un plus de confort si terminand cu posibilitatea de a naviga pe internet aproape de oriunde, cautarile realizate prin intermediul acestor dispozitive reprezinta un procent care trebuie avut in vedere raportat la numarul total de cautari. Practic, Google va oferi un avantaj website-urilor cu responsive web design daca o expresie cheie a fost cautata prin intermediul unui smartphone.

Iata, deci, doua motive importante pentru care ar trebui sa iti indrepti atentia catre constructia unei pagini web care cunoaste termenul de responsive web design. Pe langa numarul mai mare de vizitatori pe care il poti atrage trebuie mentionat si avantajul pe care ti-l ofera Google in ceea ce priveste pozitionarea cat mai sus in lista cu rezultate generate in urma cautarii. Internetul se afla intr-o continua evolutie, astfel ca este important sa tinem pasul pentru a ne bucura in permanenta la maximum de avantajele pe care acesta le ofera tuturor celor ce doresc sa promoveze o afacere sau o pagina web.