Beneficiile internet marketing-ului prin Facebook

Internet marketing-ul inseamna promovarea in mediul online a unor servicii sau produse pe care o firma le comercializeaza.

Aceasta expresie a inceput sa devina din ce in ce mai populara, insa daca in trecut online marketing-ul avea unele limitari, astazi este important de stiut ca un website se poate bucura de un numar de vizitatori mult mai mare! Spre exemplu, Facebook are mult peste un miliard de membri activi, astfel incat un website promovat cu ajutorul acestei retele de socializare poate avea un succes exceptional.

promovare pe facebook

Indiferent de gradul de promovare sau de mijloacele folosite, trebuie sa stii ca un numar mare de vizitatori nu inseamna in mod neaparat si incasari crescute. Daca produsele pe care le vinzi sunt de calitate indoielnica sau exista numeroase pareri si comentarii de la cei care nu au fost multumiti de serviciile tale atunci numarul clientilor poate scadea considerabil. Cu alt cuvinte, lucrurile stau exact la fel ca in cazul unui magazin din mediul offline, spre exemplu. Nu este suficient sa atragi vizitatori, ci trebuie sa ii convingi ca ceea ce incerci sa vinzi este de calitate si merita investitia.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale internet marketing-ului prin Facebook este reprezentant de posibilitatea de a te afla mereu in contact cu clientii tai.

Prin intermediul unor mesaje directe sau comentarii poti raspunde sau poti primi diverse intrebari de la cei care doresc sa achizitioneze bunuri de la tine. De asemenea, datorita contactului strans pe care il ai cu clientii poti descoperi mai usor care sunt aspectele neplacute ce trebuie corectate atunci cand vine vorba despre produsele sau serviciile tale.

Alt beneficiu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand promovezi website-ul afacerii tale pe Facebook este legat de „viralizarea“ unui anumit produs sau serviciu. In general, atunci cand ceva este foarte interesant sau atractiv oamenii vor folosi functia Share adica vor impartasi respectivul filmulet, produs si asa mai departe, cu intreaga lista cu prieteni. Dintre toti acei prieteni ai persoanei, exista cativa care la randul lor vor folosi functia Share, astfel incat si mai multi oameni ajung sa descopere acel ceva, astfel incat promovarea unui produs sau serviciu prin functia Share nu poate avea decat avantaje considerabile.

Prin urmare, puterea unei retele de socializare in ceea ce priveste internet marketing-ul provine tocmai din faptul ca poate prezenta un lucru in fata unui numar urias de oameni. Comparativ cu un magazin online promovat prin alte metode, un magazin online care beneficiaza de o pagina de Facebook poate avea un succes mult mai mare prin simplu fapt ca exista o legatura mai buna intre client si magazin, dar si datorita comentariilor existente pe Facebook in legatura cu serviciile sau bunurile achizionate, comentarii care pot cantari greu in decizia unui nou vizitator daca va cumpara sau nu ceea ce magazinul vinde.

Iata, deci, unele dintre principalele beneficii pe care le aduce online marketing-ul in cadrul Facebook. O promovare sustinuta in cadrul acestei retele de socializare – alaturi de bunuri calitative sau servicii profesionale – iti poate creste veniturile firmei tale.