Optimizarea pentru motoarele de cautare – avantaj major

Optimizarea pentru motoarele de cautare sau SEOdupa cum este abreviat acest termen reprezinta una dintre cele mai importante tehnici prin care poti promova un website in mediul online.Internet marketing-ul castiga din ce in ce mai mult teren si cu totii trebuie sa fim de acord ca mediul online s-a transformat enorm in ultimii 10-15 ani fiind in prezent unul dintre cele mai importante mijloace de comunicare si totodata locul in care se desfasoara multe afaceri.

Orice website are nevoie de o buna promovare pentru a atrage vizitatori si implicit clienti ai serviciilor sau bunurilor pe care o firma le ofera. Aceasta promovare poate fi facut prin mai multe mijloace, dar unul dintre cele mai importante este optimizarea pentru motoarele de cautare alaturi de campaniile Adwords. Ambele se bazeaza pe popularitatea motoarelor de cautare pe internet, iar unul dintre cele mai populare este Google.

Acesta ofera tuturor vizitatorilor o casuta de cautare, astfel ca in momentul in care introduci un cuvant cheie sau o fraza apare o lista foarte mare cu link-uri oferite ca raspuns la ceea ce cauti. Link-urile sunt aranjate intr-o pagina pornind de la primul rand pana la ultimul, iar ulterior urmeaza o alta pagina. Aceste website-uri de pe primele pagini sunt considerate a fi cele mai relevante pentru ceea ce ai cautat, astfel ca este important ca site-ul afacerii tale sa atinga o pozitie de top pentru anumite cuvinte cheie.

optimizare pentru motoarele de cautare

Mai departe este important de stiut ca fiecare cuvant cheie are o anumita competitie in jurul sau, astfel ca unele sunt mai populare in timp ce altele nu sunt prea cautate. In functie de domeniul de activitate pe care il ai, afacerea ta poate infrunta o concurenta acerba in mediul online sau poate acapara un sector de nisa unde concurenta este slaba. Spre exemplu, expresia piese auto are o competitie relativ mare, astfel ca daca ai un website care vinde astfel de produse iti va relativ dificil sa te afirmi inca de la inceput in mediul online, prin intermediul motoarelor de cautare.

Cu toate acestea, o buna optimizare a site-ului precum si o promovare sustinuta te poate aduce in primele pagini sau chiar in primele link-uri generate ca rezultat al cautarii initiate de un utilizator. Atunci cand cineva introduce in casuta de cautare Google o expresie si site-ul tau apare printre primele sansa ca respectiva persoana sa il viziteze sunt foarte mari. Un numar mare de vizitator inseamna in mod automat si un numar mai mare de clienti, astfel ca beneficiile sunt evidente.

Campaniile Adwords sunt la fel de eficiente in ceea ce priveste promovarea prin intermediul motoarelor de cautare, insa va trebui sa platesti o anumita suma de bani de fiecare data cand cineva acceseaza website-ul tau. Inca de la inceput, iti vei stabili un buget alocat acestui lucru, iar pagina ta web va aparea intr-o pozitie superioara cand cineva introduce in casuta Google cuvintele cheie care te intereseaza. Prin urmare, vei plati pentru a obtine un trafic care la randul sa va genera profit afacerii!