Importanta serviciului SEO

Prezentul articol este destinat a lamuri in legatura cu serviciul de SEO, aparent, nou aparut in randul subramurilor de servicii din domeniul IT, dar mai ales a webdesignului.

Dupa cum bine stim, expansiunea internetului nu cunoaste limite daca ne raportam la anii ultimului deceniu. Mai toate companiile care isi doresc o prezenta pe piata de lunga durata, fara a mai pomeni de obiectivul de profitabilitate, si-au focalizat atentia spre o promovare online corespunzator prestigiului firmei.

Insa, alte firme, aflate la inceput de drum, au prosperat si s-au dezvoltat, exploatand beneficiile promovarii online intr-un mod profesionist, prin intermediul unei pagini web bine realizate, dar mai ales, prin implementarea tehnicilor SEO, prin intermediul carora au avut de castigat in ceea ce priveste vizibilitatea in mediul online.

Concret, serviciul SEO (Search Engine Optimization) presupune indexarea continutului grafic si textual al oricarei pagini din site-ul respectiv. Fie ca vorbim de articole, review-uri prezentari oferte, imagini sau clipuri inserate, aceaste trebuie recunoscute de catre motoarele de cautare in urma interogarii Search Box-ului a unui cuvant cheie asociat activitatii firmei sau stie-ului respectiv.

optimizare seo

In Romania, Google este motorul de cautare utilizat de catre cei mai multi internauti, dar si la nivel international. Datorita popularitatii motorului de cautare, mai toate companiile incearca sa castige intaietatea in ceea ce priveste oridnea rezultatelor.

Serviciul SEO poate fi definit ca acel set de prioritizare a cuvintelor cheie si a descrierilor, respectiv meta-descrierii, prin care un o pagina a site-ul respectiv, sau site-ul per total poate castiga rating in ceea ce priveste ordinea de afisare in cadrul Google, la momentul interogarii unor cuvinte cheie specifice activitatii site-ului respectiv. Procesul de SEO este unul de lunga durata, insa cu befecii de o durata similara, in sensul ca, adevaratele beneficii ale otpimizarii SEO se vad in cel putin cateva luni, dar ale caror urmari dureaza cel putin atat.

In concluzie, apelati cu incredere la webdesignerul site-ului dumneavoastra pentru optimizarea SEO corespunzatoare. In prezent, o abordare moderna a promovarii site-ului se face prin realizarea unui plan de internet marketing integrat