Webdesign vs. SEO

Serviciile de webdesign si SEO sunt complementare si nu se poate concepe un site atractiv si productiv din punct de vedere al traficului fara utilizarea acestor 2 componente esentiale. Lumea internetului este un vast univers de site-uri menite a-ti atrage atentia. Cei mai multi utilizatori folosesc motoarele de cautarea atunci cand cauta un site de un anumit profil sau o informatie ce este continuta intr-un link care va directioneaza catre un site.

Desigur, la momentul inserarii unui cuvant cheie in motoarele de cautare, primele rezultate obtinute sunt site-urile care platesc pentru avantajul de a avea intaietate la afisare. Insa serviciul de SEO este un proces complicat prin intermediul caruia continutul textual si grafic este indexat de catre motoarele de cautare pentru o vizibiltate cat mai buna in urma afisarii rezultatelor unei interogari. Este un proces mai complicat, dar cu rezzultate pe termen lung. De aceste beneficii s-au convins multi dezvoltatori si detinatori de site-uri care pun accent pe acest serviciu deoarece este foarte important ca, pe langa un continut de calitate coroborat cu un aspect placut al site-ului, sa fie vizibil in momentul interograrii a unor cuvinte cheie din continutul respectiv.

Webdesignerii se asigura ca in momentul accesarii unui site, pagina sa poate fi utilizata usor si practic de catre vizitatori, pentru ca acestia sa poate naviga de la prima pagina (hompage) catre celelalte meniuri si submeniuri ale site-ului, asadar structura meniului de pe prima pagina este de asemenea un atu al site-urilor pentru ca o interfata prietenoasa si usor navigabila creste durata medie de vizita si implicit, a page rank-ului.

Webdesignerii au la dispozitie o multitudine de facilitati si widget-uri pentru a face site-ul mai atractiv si interactiv. In acest sens, de mare ajutor este aplicatia Wordpress oferita de Google si este cea mai recomandata interfata in ceea ce priveste partea de backend.