Simplitatea este cheia catre succes

Simplitatea este cheia catre succes atunci cand vorbim despre promovarea pe internet si constructia site-urilor web.

Bineinteles ca unii vor interpreta gresit, astfel ca vreau sa afirm inca de la inceput ca prin simplitate nu trebuie sa se inteleaga un site banal, fara nici o imagine si cu textul aglomerat. Dimpotriva, este indicat sa fie un site cat mai informativ si sugestiv, sa aiba continut original si de calitate, dar sa fie organizat atat de bine incat oricine sa-l poata rascoli fara prea mari probleme.

Pornind de la bara de meniuri si pana la organizarea articolelor pe categorii, o pagina web trebuie sa puna la dispozitia clientilor si a vizitatorilor functionalitate, seriozitate si simplitate in navigare. Indiferent de cat de reusit este web designul tau si indiferent de ce platforma minune folosesti, atat timp cat aspectul este aglomerat si congestionat lucrurile nu vor sta bine intotdeauna.

Nu conteaza atat de mult locul in care iti pozitionezi bara de meniuri – cu toate ca aici parerile sunt impartite – ci mai degraba claritatea si usurinta in navigare. O alta idee buna este sa-ti inserezi un XML map in site, dar mai tarziu, dupa ce ai cateva zeci de postari. Practic acest XML map ajuta spiderul care ajunge la tine pe site sa citeasca doar cuprinsul si apoi sa plece mai departe, fara a mai fi nevoit sa treaca prin fiecare articol in parte. Acest lucru este intr-adevar genial, dar doar atunci cand ai continut mult pentru ca in cazul in care ai doar 10-15 articole este foarte indicat ca spider-ul sa le citeasca pe toate pentru o mai buna indexare a site-ului tau.

Acestea fiind zise sper ca te-am ajutat sa capeti si mai multa experienta in domeniu. Daca vei aplica sau nu ideile expuse mai sus ramane la latitudinea ta, deoarece esti singurul responsabil de popularitatea paginii tale web.