Care este impactul web designului in vanzari

Foarte multi fac greseala si nu coreleaza aspectul unui site cu numarul de clienti, astfel ca in cele ce urmeaza voi incerca sa-ti demonstrez aceasta legatura stransa. Atunci cand un vizitator iti acceseaza pagina ta web, in urmatoarele 10 secunde el are deja o parere despre companie, seriozitatea pe care aceasta o ofera clientilor precum si calitatea lucrurilor care sunt puse in vanzare.

Orice aspect, oricat de nesemnificativ, il influenteaza pe respectivul vizitator si chiar daca acesta nu este constient de cele ce se intampla, subconstientul lui functioneaza in permaneta. Conform unor studii s-a descoperit ca fiecare culoare are o anumita putere, iar combinatiile pe care le folosesti in constructia unui website te pot ajuta sa atragi mai multi clienti sau sa-i indepartezi si pe cei existenti. Dupa cum probabil ca ai observat si tu, majoritatea site-urilor care sunt pacaleli si scam-uri folosesc culori foarte stridente, care sa atraga atentia, atat in bannerele publicitare cat si in interiorul site-ului, astfel ca un utilizator cu experienta pe internet poate cataloga inca din prima clipa un site de cea mai joasa speta sau unul construit cu gust si care implica seriozitate si respect de ambele parti.

Conform acestor idei expuse mai sus, nu te poti astepta sa iti creasca vanzarile atat timp cat website-ul de prezentare nu arata exact asa cum ar trebui. Mai mult decat atat, printr-un web design de calitate vizitatorul devine automat si cititor, deoarece va deveni o placere sa citesti informatie structurata intr-un mod placut si usor de asimiliat, deci acestea fiind zise ai grija atunci cand iti construiesti o pagina web pentru ca prin ea poti cunoaste succesul sau esecul. Apelarea la serviciile unui profesionist este o idee buna atat timp cat iti doresti o lucrare de calitate, dar trebuie sa stii ca un pret ridicat nu reflecta intotdeauna servicii de calitate.