De la zero la creatie si succes

Web designul este o munca grea in zilele noastre si nu se compara, sub nici o forma, cu ceea ce a fost in trecut. Daca in urma cu ceva ani un site interesant era cel pe care se intalneau o mana de utilizatori si schimbau pareri intre ei pe diverse teme, astazi un site bun trebuie sa ofera pe langa interactiune si functionalitate, seriozitate sau rapiditate. Aceste trei caracteristici sunt deosebit de importante, deci nu le neglija deoarece concurenta te va penaliza drastic.

Multi se decid sa-si faca propriul site pentru ca doresc o promovare mai puternica a afacerilor pe care le detin, insa nu constientizeaza faptul ca fara experienta le va fi greu sa se impuna pe internet. Dupa cum aminteam competitia este dura si majoritatea webmasterilor duc lupte grele pe cuvinte cheie importante. Daca te gandesti mai bine iti vei da seama ca sansele tale de a face ceva fara experienta sunt mici daca nu apelezi la o firma de web design priceputa.

Cu toate acestea, daca te gandesti ca poti reusi atunci tine cont de sfaturile pe care le citesti in continuare. Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vorbim de o pagina web este viteza de deschidere sau rapiditatea, deoarece daca site-ul este „mare" si plin cu imagini, videoclipuri sau alte elemente media nefolositoare va dura mult mai mult timp, iar vizitatorul se va plictisi in cateva secunde si va pleca mai departe. Seriozitatea poate fi manifestata prin respectul pe care webdesignerul il arata clientului, iar acest respect presupune existenta unei modalitati rapide de contact sau un text succint si plin de informatii scris cat mai corect din punct de vedere gramatical si fara greseli dezgustatoare.

Mai departe, functionalitatea consta in viteza cu care un vizitator navigheaza prin site si culege informatiile de care are nevoie precum si de capacitatea paginii web de a functiona impecabil fara probleme de genul: link-uri nu duc nicaieri, existenta unor pagini fara continut etc.