Cateva lucruri necesare unui site

In constructia unui site sunt necesare o lista cu 10 lucruri fara de care nu poate exista o pagina web de calitate. Foarte multe web site-uri pe care le-am vazut pana in prezent duceau lipsa de unele dintre ele, iar acest lucru nu doar ca afecteaza web designul, dar intreaga ta munca este destinata esecului.

Chiar daca ai de-a face cu un site prost realizat, trebuie sa fii constient ca acolo a fost investit timp si munca, iar pentru a nu ajunge in aceasta situatie ia in considerare cele de mai jos.

Pentru inceput este absolut necesara existenta unui meniu, deoarece orice site este compus din cel putin doua pagini, iar acestea trebuie sa fie usor accesat de oricine, in orice conditii. Mai departe amintim de titlu care nu doar ca trebuie sa fie sugestiv, dar el va ingloba intregul continut in doua, trei maximum 5 cuvinte. Acest titlu al site-ului va reprezenta cartea lui de vizita pentru ca oricine isi va aminti de pagina ta web o va corela automat cu el.

Lipsa unei modalitati prin care detinatorul sa poate fi contact este o greseala frecvent intalnita care dauneaza foarte grav atat din punct de vedere al eventualelor colaborari cat si pentru vizitatorii care nu vor putea sa-si exprime parerile in legatura cu ce trebuie adaugat sau modificat decat in vazul tuturor. Mapa site-ului este, de asemenea, un element cu o importanta mare pentru motoarele de cautare, deoarece crawlerele de la Google spre exemplu iti vor indexa mai mult repede si mai usor website-ul daca au o mapa a lui, deci nu omite nici acest aspect.

Elementele importante trebuie sa iasa in evidenta intr-un mod placut si ordonat in webdesign. O bara de meniuri, o forma de contact, un link de download al unui material pe care il pui la dispozitia clientilor trebuie sa fie usor de vazut si accesat, dar totodata nu trebuie sa deranjeze cititorul prin culori stridente sau care nu se potrivesc in peisaj.

Spre deosebire de titlu site-ului care nu poate depasi cinci cuvinte in cel mai rau caz, titlurile articolelor pot fi mai lungi si mai complexe, dar este total contraindicat sa plictisesti prin ele sau sa oferi informatii si idei importante care pot fi dezbatute cu usurinta in text.

Incearca sa introduci elemente media atractive, dar care nu ingreuneze incarcarea unei pagini web prea mult. Orice site care este compus doar din scris poate deveni plictisitor la un moment dat si prin urmare vizitatorii il vor ocoli, insa la polul opus, orice site care este plin de filmulete si imagini se va incarca mai greu, iar vizitatorii se vor plictisi sa astepte si vor inchide pagina din X. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o balanta intre aceste doua aspecte.

Culorile trebuie sa fie dintr-o paleta oarecum limitata si care sa corespunda tematicii site-ului. Daca vorbesti despre drumetii montane atunci poti combina un albastru placut reprezentand cerul cu un verde odihnitor, iar orice alte culoare in plus va deveni inutila sau va dauna chiar intregului aspect. Pe langa culori este foarte important si fontul cu care scrii, iar cel mai indicat este sa folosesti un font banal, cunoscut de toata lumea, deoarece nu este bine sa iesi in evidenta tocmai prin acest aspect.

Acestea fiind zise nu-ti mai ramane decat sa incerci diferite combinatii de culori, teme, texte si titluri, iar in final sa te bucuri de roadele muncii tale.