Logo – un element important in web design

Am observat ca destul de multe site-uri nu au un logo bine format sau, mai rau decat atat, nu au deloc. Nu as putea sa precizez din ce cauza unii realizatorii de site-uri care pun atat de mult pret pe web design nu amintesc clientilor si despre importanta unui logo. Chiar daca iti construiesti singur pagina web aceasta trebuie sa o contina o emblema care sa-ti ofere unicitate si personalitate.

nidwebLa o prima vedere te vei gandi ca un astfel de element are o importanta scazuta si ca vizitatorul este mai mult interesat de continut si functionalitate decat de alte elemente ale site-ului, dar te inseli. Un logo placut ramane in subconstientul celui care l-a vazut si are un impact destul de puternic asupra lui chiar daca nu isi da seama. La ora actuala exista profesionisti ce se ocupa de aceste aspecte, alegand culori, forme, modele si fel de fel de lucruri ce tin de o imaginatie bogata combinata cu utilitatea si cateva stiinte din psihologie, dar in majoritatea cazurilor vorbim de companii mari cu activitate internationala.

Coborand la un nivel mai scazut si vorbind de un site normal, realizat din dorinta de a castiga cativa bani in plus sau de a promova o afacere, trebuie mentionat ca un logo – oricat ar fi de el de simplu – nu poate sa lipseasca. Mai mult decat atat, acesta nici nu trebuie sa fie complicat pentru ca astfel nu poate fi retinut cu usurinta. Un exemplu foarte bun in acest sens este emblema Nike sau Adidas, doua companii de talie mondiala cu logo-uri foarte simple si totodata foarte populare.

Acestea fiind zise incearca sa-ti faci rost cat mai repede de un astfel de element pentru ca exista sanse mari ca in final sa devii mult mai popular atat in mediul online cat si in viata reala.