Prima pagina – cartea de vizita

Prima pagina a unui site este cartea lui de vizita, asadar ia in considerare aceasta afirmatie atunci cand lucrezi la web design. La fel ca si in cazul unor persoane din viata reala, prima impresie conteaza intotdeauna, iar prin urmare am sa-ti dau cateva sfaturi in cele ce urmeaza.

Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie facut este sa il inviti pe vizitator sa faca o actiune. Prima pagina trebuie sa contina indemnuri precum „citeste", „inregistreaza-te" si eventual daca aceste indemnuri sunt urmate si de un „pentru a castiga premiile noastre zilnice", „pentru a primi garantat un .pdf ce poate ajuta in" etc. totul este cu atat mai bine. Atentie insa, aceste mesaje nu trebuie niciodata sa devina deranjante, obsesive sau sa-l enerveze pe cititor in vre-un fel, deoarece vei obtine contrarul efectului dorit.

Atentia acordata rezolutiei este o tehnica relativ noua si se datoreaza monitoarelor foarte performante care au aparut in ultima vreme. In trecut, majoritatea oamenilor foloseau aceeiasi rezolutie standard pe care o permiteau batranele CRT-uri, insa astazi totul s-a schimbat asadar incearca sa folosesti o tematica ce se potriveste cu mai multe tipuri de rezolutie.

Incearca pe cat posibil ca prima ta pagina sa aiba o descriere eficienta a web site-ului si sub nici o forma, niciodata, indiferent de site-ul pe care ti-l construiesti, sa nu folosesti o pagina de bun venit pe care scrie simplu : „ Bine ati venit, click aici pentru a accesa website-ul". In primul rand cea mai mare penalizare o primeste de la Google, deoarece el nu va putea indexa nimic. Pagina ta principala nu are cuvinte cheie, nu are link-uri catre alte pagini din, nu are practic nimic folositor nimanui.

Daca vrei sa-ti faci singur web design nu este nici o problema, insa macar pentru prima pagina sau pentru o structura de baza apeleaza la serviciile unui profesionist.