Interactiunea cu vizitatorii

Pentru a avea un site de succes este foarte important ca vizitatorii sa se intoarca in permanenta inapoi – nu poti avea 10.000 unici in fiecare zi, diferiti fata de cei de ieri si fata de cei care iti vor intra maine. Prin urmare traficul se construieste prin prietenia pe care reusesti s-o stabilesti intre pagina ta web si un anumit internaut, astfel ca interactiunea cu ei este destul de important.

Cineva era de parere ca trebuie sa le oferi ceva si in consecinta foarte multe site-uri care iti cer inregistrare iti ofera totodata si un ghid in format .pdf cu diverse informatii utile din domeniul site-ului. Acesta conceptie de pagina web pe o anumita nisa este extrem de sanatoasa, deoarece astfel se reuseste crearea unui continut de calitate si plin de informatii folositoare din anumite domenii. Totul poate fi asociat cu medicina – sunt medici cardiologi si medici ortopezi, asadar fiecare are un domeniu bine stabilit pe care se poate specializa cat mai mult cu putina. Nu poti face un site „cu de toate" pentru ca va fi din start sortit esecului din lipsa de cuvinte cheie specializate, de continut etc.

Un alt aspect important e categoria de varsta pentru care este destinata pagina ta web. Este foarte important sa iti cunosti vizitatorii pentru ca astfel iti poti orienta si publicitatea intr-un mod efectiv pentru incasari cat mai mari. Daca vorbim de o categorie de varsta cuprinsa intre 20-30 de ani, este inutil sa ai publicitate referitoare la pensii. De asemenea, daca detii un site de jocuri varsta va trece rareori de 20 de ani, astfel ca publicitatea nu poate fi orientata decat inspre alte site-uri de jocuri sau ceva asemanator.

In final cea mai buna decizie este cea pe care o iei singur, dar un sfat bun este organizezi concursuri, sa ai o sectiune de contact unde internautii iti poti impartasi pareri si sa incerci sa oferi pe cat posibil un timp de calitate tuturor celor ce intra la tine.