Sfaturi utile de web design - imagini si culori

Foarte multi dintre cei care isi fac propriul site au tendinta de a exagera folosind imagini sau alte elemente flash enervante si distractive pentru multi dintre noi. Intr-adevar unele sunt interesante sau poate chiar distractive, dar nu isi au rostul intr-un site web deoarece intarzie mult incarcarea paginii.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa creezi niste focare vizuale, adica sa atragi cumva privirea cititorului in acel loc, unde sa fie informatie utila existenta. Cu alte cuvinte poti ingrosa sau sublinia spre exemplu un sub-meniu esential in structurarea informatii pentru a-l evidentia mai bine in ochii vizitatorului. Mai departe informatia trebuie sa fie foarte bine organizata si catalogata – utilizatorul trebuie sa gaseasca foarte usor ceea ce cauta pentru ca in caz contrar se plictiseste si pleaca. Nu in ultimul rand textul si imaginile trebuie sa se completeze unele pe altele si sa nu se puna in umbra reciproc. Totul poate fi rezumat la „Keep it simple !".

Incearca sa corelezi culorile site-ului cu domeniul tau de activitate – daca vinzi pamant pentru flori poti folosi culori maro reprezentand pamantul si verzi reprezentand florile sau daca vinzi rochii de mireasa poti folosi albul alternand cu negrul costumului de mire. Oricare ar fi culorile pe care te decizi sa le folosesti trebuie sa ai grija pentru ca multe dintre ele nu merg impreuna si poti termina printr-un esec total.

Vizitatorul trebuie intotdeauna sa fie condus prin site-ul tau catre ceea ce este mai util din el. Daca ai un material mai vechi in care vorbeste despre o anumita tema, iar mai nou ai adus un update respectivei lucrari atunci ar trebui inclus un link catre lucrarea imbunatatita pentru ca utilizatorul sa gaseasca intr-adevar informatie de calitate. Este destul de important sa nu modifici paginile vechi, deoarece acestea au fost deja indexate de motoarele de cautare, iar o modificare ulterioara a lor pentru a adauga diverse lucruri poate dauna.