Aranjarea continului – scrisul

Un exemplu grozav de webdesign sunt chiar ziarele. Probabil ca nu te-ai gandit niciodata la asta si nu ai facut corelatia dintre un ziar si o pagina web, dar ele doua au foarte multe in comun. In primul rand ambele se chinuie din rasputeri sa atraga atentia cititorului si succesul amandurora este direct proportional cu calitatea continului.

Un aspect foarte important este asezarea scrisului in ziare – dupa cum probabil ai observat paginile sunt pline de mici coloane printre care sunt inserate imagini. Un articol nu se intinde pe toata pagina si nu este scris precum o carte deoarece ar deveni obositor si citititorul si-ar pierde rabdarea.

Trebuie intotdeauna sa discuti la subiect in ceea ce scrii pentru ca utilizatorul se va plictisi daca, pentru a gasi informatia necesara, este nevoie sa rascoleasca tot web site-ul. Un alt lucru care trebuie respectat este sa urmaresti structura de pe prima pagina si sa o respecti intocmai pentru toate celelalte, iar la fel trebuie sa se intample si in cazul culorilor.

Daca ai inceput sa folosesti anumite culori si sa structurezi informatia intr-un anumit fel pentru o pagina, atunci nu fa diferente intre ele. In plus font-ul scrisului nu trebuie sa fie foarte diferit nici el – poti face aceste diferente de font doar atunci cand vrei sa subliniez ceva, dar sa nu folosesti niciodata mai mult de foua font-uri diferite.

Undeva pe pagina ta web trebuie sa fie si o coloana de legaturi web si link-uri spre alte site-uri din domeniul tau. Site-ul tau trebuie sa fie legat de altele identice pentru ca astfel sa-ti construiesti un trafic si motoarele de cautare sa te vada bine. Ai fi surprins sa afli de unde poti sa primesti trafic, dar dupa cum stii atunci cand intri pe un site de foarte multe ori pleci de acolo folosind alte link-uri deja existente, iar unul dintre ele poate redirectiona catre tine.