Cum aranjam pagina web

Nu cred ca exista vreo lege universal valabila si generala care sa-ti spuna cum sa aranjezi o pagina web in asa fel incat totul sa fie perfect si sa functioneze la parametri optimi, iar vizitatorii si eventual clientii sa fie multumiti. Totul depinde mai degraba de template-ul pe care ti l-ai ales si de posibilitatile de editare pe care acesta ti le ofera, deoarece este adevarat ca unele teme pot fi mai usor modelate fata de altele, iar prin urmare incearca sa le eviti pe cele  „rigide”.

Cele mai importante sunt, fara dar si poate, meniurile asa ca bara principala trebuie sa contina obligatoriu taburile Home, Contact si eventual altele care corespund tematicii site-ului tau. Daca vinzi ceva prin intermediul site-ului atunci un video de prezentare executat impecabil care este situat pe prima pagina a site-ului iti poate aduce cateva beneficii, dar atentie mare deoarece multe astfel de filmulete au tendinta de a indeparta cumparatorul pentru ca sunt executate foarte prost – cel mai bine este sa ceri parerea unui expert care sa fie in tema cu ceea ce iti doresti.

Fotografiile au un impact pozitiv asupra vizitatorilor, mai ales daca acestea sunt de calitate superioara si sunt relevante site-ului, dar o fotografie prea mare poate intarzia incarcarea paginii web si prin urmare vizitatorul se poate plictisi si pleca. De exemplu site-ul unei agentii de turism n-ar fi deloc bun daca nu ar avea fotografii din acele regiuni, insa daca acestea ar fi prea mari atunci nimeni n-ar mai apuca sa le vada pentru ca nu toata lumea are viteza la internet foarte mare si chiar daca ar avea probabil ca in final si-ar pierde rabdarea.

In concluzie pagina trebuie sa fie usor de folosit si sa se incarce cat mai repede posibil, dar sa nu fie plictisitoare si lipsita de imagini pentru ca majoritatea internautilor nu au rabdare sa citeasca descrieri amanuntite – decat daca sunt foarte pasionati de domeniu – ei preferand sa vada o imagine sau eventual un filmulet.