Continutul este important

Continutul este practic site-ul tau si ceea ce speri sa atraga vizitatorii si sa-i faca sa se intoarca de fiecare data inapoi. Este foarte important ca cineva care intra pe site-ul tau sa fie impresionat intr-un mod placut si sa revina din nou pentru ca asa se construieste o pagina web de succes. Vizitatorii celor mai mari site-uri web sunt cam aceiasi oameni care se intorc zi de zi pentru ca ceea ce au gasit acolo le place – aspect de care trebuie sa tii neaparat cont daca vrei sa evoluezi in lumea online.

Din punctul de vedere al continului site-urile se pot imparti in foarte multe categorii, dar in esenta ideea este aceiasi: un content bun atrage vizitatorii. Daca ai un site de divertisment vizitatorii vor veni datorita glumelor foarte bune postate, imaginilor sau videoclipurilor care ii fac sa se tina cu mana de burta, iar asta inseamna un continut bun pentru respectiva categorie de site. Daca spre exemplu ai un site despre telefoane mobile este bine ca fiecare telefon sa aiba un review, pareri de la alti utilizatori, preturi aproximative sau chiar videoclipuri despre respectivul gadget. Ideea este ca vizitatorul sa-si faca o obisnuinta si un tic din vizitarea site-ului tau pentru ca astfel traficul va creste, iar popularitatea va fi din ce in ce mai mare.

Pe de alta parte continutul este important si pentru motoarele de cautare deoarece ele iti vor aseza site-ul intr-un clasament in functie de acesta. Atunci cand crawlerele iti viziteaza site-ul ele cauta cuvintele care se repeta cel mai des pentru a vedea despre ce este vorba. Crawlerele nu sunt roboti cu inteligenta artificiala si nici nu lectureaza, gandesc si apoi elaboreaza un raspuns – ele vad cuvantul care se repeta cel mai des si il asocieaza cuvintelor pe care un utilizator oarecare le-a cautat pe motor. Algoritmii sunt complicati si nu ii cunoastem bine, dar este important ca in textul site-ului tau sa fie repetat intr-o proportie de 2-7% acele cuvinte reprezentative pentru site; tot ceea ce este mai mare de 10% are un risc major de a fi considerat spam, iar motoarele de cautare sa-ti ocoleasca site-ul.