Eu nu stiu web design

In momentul in care te decizi ca vrei sa-ti un site, fie el de promovare a unei afaceri sau doar un site personal, s-ar putea sa te lovesti de faptul ca nu stii web design, nu stii limbaje de programe, nu stii cum se face etc. Vreau sa-ti spun ca aceste lucruri nu mai reprezinta de mult o problema pentru ca astazi este foarte usor sa-ti faci un site de la zero si sa devina chiar unul de succes.

Chiar daca nu stii o boaba din nici un limbaj de programare ai posibilitatea sa-ti construiesti un site de succes prin intermediul platformelor de genul „wordpress" care fac toata treaba pentru tine. Wordpress-ul este o interfata la care ai acces doar tu sau cu alte cuvinte este „spatele" site-ului tau sau „centru de comanda" de unde poti lucra foarte bine. Nu trebuie sa stii limbaje de programare pentru ca wordpressul le stie pentru tine, dar nu ai atat de multa libertate in realizarea unui site ca atunci cand cunosti astfel de limbaje.

Cand vrei sa-ti deschizi un site personal pe internet poti folosi si te poti familiariza cu o astfel de platforma, chiar si in mod gratuit, dar atunci cand vrei ceva profesional singura solutie viabila este sa apelezi la o firma care se pricepe la asa ceva pentru ca rezultatul sa fie un succes.

Bineinteles ca daca ai timp si vointa destula poti invata astfel de limbaje de programare pentru tine cu ajutorul cartilor si a internetului. Sunt nenumarate tutoriale care te invata cum sa treci peste anumite probleme sau sa indeplinesti anumite saricini ce iti pot aparea atunci cand te decizi sa inveti HTML, spre exemplu.

Daca te pricepi totusi si cunosti un limbaj de programare, dar nu suficient de mult incat sa faci singur o lucrare de calitate, cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata de website design care sa-ti puna bazele site-ului, iar de acolo tu sa incepi sa-l modelezi asa cum iti doresti.