Tutorial instalare Joomla

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa descarcati ultima versiune Joomla. Accesati site-ul www.joomla.org si apasati butonul Download

tutorial joomla

Descarcati ultima versiune Joomla Full Package in format zip. In cazul da fata 1.5.18

joomla instalare

Salvati pe computer

salvare kit instalare

Pentru a trece la instalarea propriu-zisa a Joomla, trebuie sa setati baza de date pe server-ul unde este site-ul. Accesati www.site.ro/cpanel (exemplu ) si conectati-va cu datele date de firma de webhosting. Apasati tab-ul "MySQL Databases"

cpanel

Va duceti la sectorul "Create New Database", alegeti un nume pentru baza de date, si apasati "Create Database". !!!Nu uitati sa retineti sau sa notati numele bazei de date, username si password setate in cele ce urmeaza. Se vor folosi la instalarea Joomla!!!

baza de date

Veti primi mesajul de confirmare al crearii bazei de date. Intoarceti-va la panoul anterior

confirmare

Urmatorul pas este sa creati un user cu o parola

user

Veti primi mesajul de confirmare al crearii userului cu parola. Nu uitati sa notati undeva aceste date

joomla tutorial

Duceti-va la panoul anterior, la campul "Add User To Database" si confirmati faptul ca userul poate accesa baza de date

joom9

Acordati useului toate drepturile la baza de date, bifati "All privileges" si confirmati schimbarile, apasand "Make Changes"

acordare privilegii

Veti primi mesajul de confirmare.

instalare joomla

Urmatorul pas pe catre trebuie sa-l faceti este sa transferati FTP pachetul joomla dezarhivat pe server, in folderul /public_html/ , daca doriti ca joomla sa fie de ex. www.site.ro, sau intr-un subfolder, cazul de fata /public_html/articole/, joomla fiind aici instalat pentru http://www.nidweb.ro/articole. Softul folosit aici este Dreamweaver, specializat in webdesign, dar puteti gasi si softuri open source pentru asta. CuteFTP, Filezilla sunt ca exemple

webdesign

In browserul dvs. tastati adresa unde ati transferat fisierele si veti intra in procedurile de instalare. Alegeti limba romana si apasati "Pasul Urmator"

tutorial instalare Joomla

Primul pas este verificarea setarilor serverului dvs. Daca totul este in regula, mergeti mai departe

verificare instalare

Ajungeti la configurarea bazei de date, unde la Nume utilizator, Parola si Numele bazei de date, introduceti setarile realizate in cPanel. La numele serverului, de cele mai multe ori se cere localhost. Acest lucru nu este obligatoriu cum este in exemplul de fata. Consultati providerul de webhosting !!!

setare joomla

Urmatorul pas sunt configurarile de baza ale site-ului. Retineti parola, cu ea va puteti conecta la panoul de administrare al site-ului. Pentru incepatori este recomandat sa se apese in acest ecran si butonul de instalare al datelor mostra, inainte de a trece la "pasul urmator"

joom16

La finalul instalarii pachetului Joomla, trebuie sa va conectati FTP la site si sa stergeti folderul "Installation". Este o masura de securitate obligatorie

joom17

Site-ul este gata. La panoul de administrare, va conectati tastand www.site.ro/administration folosind user: admin, password: ce ati setat mai devreme

instalare joomla